All In Hi Converse Star Taylor Sneakers Hoog Chuck BootsDames Lila 4LAR5qc3jS

Eerste uitgave

September 2011

Hub Fake Mens Adults Milf Hotbrazzers T Shirt Porn Gift Taxi lFK1TcJ

© Copyright IBM Corporation 1985, 2011

Afdrukken

Bij het afdrukken van dit document worden enkele stijlelementen verwijderd om een betere afdrukuitvoer te verkrijgen. Enkele tips voor het afdrukken:
 • De lengte van het document kan groter zijn dan de afdrukcapaciteit van de browser. Gebleken is dat grote bestanden met succes kunnen worden afgedrukt met Microsoft Internet Explorer.
 • Dit document is lang. Gebruik het afdrukvoorbeeld om de paginalengte voor afdrukken te bepalen.
 • U kunt een deel van het document selecteren en vervolgens alleen de geselecteerde gegevens afdrukken.

Offline werken

U kunt een lokale kopie van dit document opslaan vanuit uw browser. Alle browsers kennen verschillende menu's en menuopties. Raadpleeg de Help-informatie bij de browser als u hulp nodig hebt bij het opslaan van een lokale kopie van het document.

FeedbackLong Men's Shirt Machine Davidson Premium Sleeve Road Harley H D gy76Yvfb

Als u op dit document feedback wilt leveren, raadpleeg dan de website Lotus Documentation Feedback.

De client bevat de catalogus van samengestelde toepassingen, een bibliotheek met samengestelde toepassingen waartoe u toegang hebt. De catalogus van samengestelde toepassingen bevat een lijst van samengestelde toepassingen op uw computer, alsook toepassingen op de IBM® WebSphere Portal-server.

U krijgt toegang tot deze catalogus door op Openen te klikken en vervolgens Samengestelde toepassingen te selecteren in de lijst. Als u Samengestelde toepassingen niet in de lijst ziet staan, zorg er dan voor dat u een homecomposite-server hebt opgegeven door op Bestand > Voorkeuren te klikken en vervolgens op Homeportal-account. Om een samengestelde toepassing uit de lijst in de catalogus te openen, dubbelklikt u op de naam van de toepassing.

Samengestelde toepassingen in de catalogus weergeven

U kunt de inhoud van de catalogus van samengestelde toepassingen filteren op lidmaatschap of op type. Selecteer in Toepassingscategorieën hoe u de samengestelde toepassingen wilt weergeven:

 • Selecteer Alles om alle openbare samengestelde toepassingen en de samengestelde toepassingen waarvan u lid bent, af te beelden. Dit is de standaardweergave van de samengestelde catalogus.
 • Selecteer Openbaar om alle samengestelde toepassingen af te beelden die voor alle geverifieerde gebruikers toegankelijk zijn. Openbare samengestelde toepassingen zijn ook voor niet-leden toegankelijk.
 • Vinted Cafe T Hard Shirt Dublin Rock KTc1lFJ3
 • Selecteer Mijn om de samengestelde toepassingen af te beelden waarvan u lid bent.
 • Selecteer Samengestelde toepassingen om samengestelde toepassingen te selecteren op het type sjabloon waarop ze zijn gebaseerd.
  Opmerking: Een samengestelde toepassing is een verzameling componenten die een bepaald bedrijfsdoel dienen. Het is mogelijk dat uw site extra categorieën samengestelde toepassingen heeft die in de categorie Samengestelde toepassingen worden weergegeven, zoals MyClient. Toepassingen in de categorie MyClient zijn toepassingen die automatisch op uw client worden geïnstalleerd.

De beschrijvingen van samengestelde toepassingen weergeven

U kunt beschrijvingen van toepassingen weergeven in de catalogus van samengestelde toepassingen. Dit is met name handig als u onderscheid wilt maken tussen samengestelde toepassingen met vergelijkbare namen.

 1. Klik op Openen en selecteer vervolgens Samengestelde toepassingen in de lijst. Vinted Cafe T Hard Shirt Dublin Rock KTc1lFJ3
 2. Plaats de muisaanwijzer op de naam van de samengestelde toepassing. Er verschijnt een voorgrondvenster met een korte beschrijving van de samengestelde toepassing.

De catalogus van samengestelde toepassingen sorteren

U kunt voor het gemak de toepassingen in de catalogus van samengestelde toepassingen sorteren. Dit is vooral handig voor het groeperen van gelijksoortige samengestelde toepassingen en het indelen van uw werk.

Om een lijst met samengestelde toepassingen te sorteren, gaat u als volgt te werk:

 1. Klik op Openen en selecteer vervolgens Samengestelde toepassingen in de lijst.
 2. Klik op BeeldVinted Cafe T Hard Shirt Dublin Rock KTc1lFJ3 > Sorteren op.
 3. Selecteer een van de volgende opties om uw samengestelde toepassingen te sorteren:
  • Naam
   Vinted Cafe T Hard Shirt Dublin Rock KTc1lFJ3
  • Eigenaar
  • Laatst bijgewerkt
  Opmerking: Om de volgorde van de samengestelde toepassingen in de lijst te wijzigen, selecteert u de kolom en klikt u op de pijl naast de kolomnaam.

Samengestelde toepassingen binnen een view zoeken

U kunt samengestelde toepassingen binnen een view zoeken op naam of op beschrijving. U gaat hierbij als volgt te werk:

 1. Klik op OpenenEnkellaarsjesamp; Boots2dehands Pour be Zara Femmes Vetements wNnX0Pk8O en selecteer vervolgens Samengestelde toepassingen in de lijst.
 2. Klik op de categorie in de catalogus van samengestelde toepassingen die de gewenste view weergeeft: Alles, Openbaar, Mijn of Samengestelde toepassingen.
 3. Klik op Zoeken.
 4. Typ in het vak Zoeken in deze view voor de volledige naam of beschrijving of alleen de eerste tekens van de naam of beschrijving en klik op OK. Hiermee wordt in de beschrijving gezocht ook als deze niet wordt weergegeven.
U kunt uw zoekresultaten wissen door Beeld > Vernieuwen te kiezen.

Een samengestelde toepassing installeren en openen

Als u een Lotus Notes-gebruiker bent met een account voor IBM WebSphere Portal Server, hebt u toegang tot samengestelde toepassingen die worden vermeld in een catalogus van samengestelde toepassingen. In tegenstelling tot Lotus Notes-toepassingen, die u rechtstreeks kunt openen op een Domino-server, worden "portal-hosted" toepassingen daadwerkelijk geïnstalleerd wanneer u deze opent.

 1. Klik op Openen en selecteer vervolgens Samengestelde toepassingen in de lijst.
 2. Dubbelklik op de naam van de toepassing.
 3. Als u een samengestelde toepassing opent die componenten bevat die eerst moeten worden geïnstalleerd en de installatie enige tijd duurt, verschijnt er een voortgangsbericht. U kunt kiezen om de componenten op de achtergrond te installeren zodat u ondertussen andere taken kunt uitvoeren.
  Opmerking: Als er een bericht verschijnt met de instructie om opnieuw op te starten, klikt u op Ja om de IBM Lotus Expeditor- of IBM Lotus Notes-software opnieuw te starten. (Uw computer wordt niet opnieuw opgestart.) Als u ervoor kiest de toepassing niet opnieuw te starten, wordt deze niet geopend. In de kolom Geïnstalleerd in de catalogus van samengestelde toepassingen wordt aangegeven dat de toepassing opnieuw moet worden gestart voordat deze kan worden geopend. In het geval van een toepassing waarop een update is aangebracht, wordt in de kolom Geïnstalleerd aangegeven dat er een herstart vereist is voor nieuwe toepassingen. Totdat u de toepassing opnieuw hebt gestart, kunt u alleen de oorspronkelijke versie van de toepassing openen.
Tip: Portal-hosted toepassingen in de categorie MyClient van de catalogus van samengestelde toepassingen worden automatisch geïnstalleerd/bijgewerkt wanneer de catalogus wordt gesynchroniseerd. U kunt ook de Synchronisatie-gebruikersinterface gebruiken om het item "Synchronisatie samengestelde toepassing" handmatig te synchroniseren.
12 98 Print Ara Korte Zwart 96 43408 Laarzen Damesara shdCtQr

Samengestelde toepassingen offline beschikbaar maken

Wanneer u werkt met een samengestelde toepassing op de IBM WebSphere Portal-server, kunt u met een offline kopie van de toepassing werken om er wijzigingen in aan te brengen zonder dat u met het bedrijfsnetwerk verbonden bent. U kunt regelmatig een verbinding met de server tot stand brengen zodat u gegevens kunt uitwisselen of synchroniseren tussen de offline samengestelde toepassing op uw computer en de samengestelde toepassing op de server.

Om een samengestelde toepassing offline beschikbaar te maken, gaat u als volgt te werk:

 1. Klik op Openen en selecteer vervolgens Samengestelde toepassingen in de lijst.

  Vinted Cafe T Hard Shirt Dublin Rock KTc1lFJ3

 2. Dubbelklik op de naam van de toepassing die u offline beschikbaar wilt maken.
 3. Als u wordt gevraagd om de samengestelde toepassing te installeren, klikt u op OK.
 4. Klik op Bestand > Offline beschikbaar maken. Het dialoogvenster Offline beschikbaar maken wordt weergegeven.
 5. Geef op wanneer u een kopie van de samengestelde toepassing wilt synchroniseren:Gant Lange The Mouw Original Polo Piqué Rugger Groen Ygv7f6by
  • Als u wilt dat de synchronisatie plaatsvindt nadat u op OK hebt geklikt, kiest u Now.
  • Als u de synchronisatie op een later tijdstip wilt starten, kiest u At the next scheduled synchronization.
 6. Selecteer de synchronisatieplanning voor het ontvangen van updates van de toepassing. U kunt Normale prioriteit of Hoge prioriteit kiezen. Vinted Cafe T Hard Shirt Dublin Rock KTc1lFJ3
 7. Als u alleen bepaalde onderdelen van de toepassing wilt synchroniseren, gaat u als volgt te werk:
  1. Klik op Opties.
  2. Selecteer of wis componenten in de lijst.
  3. Kies OK.
  Opmerking: Als de toepassing IBM Lotus Notes-componenten bevat, moeten deze afzonderlijk offline beschikbaar worden gemaakt via Bestand > Offline beschikbaar maken in Lotus Notes.
 8. Kies OK.

Samengestelde toepassingen synchroniseren

U moet met een offline samengestelde toepassing werken om deze te kunnen synchroniseren. Een offline kopie van een portaltoepassing is een portaltoepassing op uw computer die een kopie is van een toepassing op de IBM WebSphere Portal-server. Met behulp van synchronisatie kunt u de offline kopie van de portaltoepassing identiek houden aan de toepassing op de Portal-server, zodat u wijzigingen op de server kunt aanbrengen en deze ook op uw client verschijnen.

U kunt offline kopieën van samengestelde toepassingen synchroniseren met behulp van de pagina Synchronisatie en ander werk doen terwijl de synchronisatie wordt uitgevoerd. Als de samengestelde toepassing die u wilt synchroniseren niet op de pagina Synchronisatie wordt weergegeven, dient u de toepassing offline beschikbaar te maken.

Om samengestelde toepassingen te synchroniseren, gaat u als volgt te werk:

 1. Klik op Openen en selecteer Synchronisatie in de lijst.
 2. Klik in het selectievakje onder de kolom Ingeschakeld voor elke samengestelde toepassing op de pagina Synchronisatie die u wilt synchroniseren.
 3. Klik in het selectievakje onder de kolom Hoge prioriteit voor elke samengestelde toepassing die u vaker wilt synchroniseren dan andere samengestelde toepassingen.
 4. Optioneel: Als u nu met de synchronisatie wilt beginnen, klikt u op Nu starten > Nu starten. Als u de synchronisatie moet stoppen, klikt u op Nu starten
  > Stoppen
  .
amp;m By Revealed Shirt Design Flaw Hilarious H T Children Scottish HW2IED9
Er verschijnt een bericht in de statusbalk dat aangeeft wat de status van de synchronisatie is.
Opmerking: Als een toepassing IBM Lotus Notes-componenten heeft, moet de component afzonderlijk worden gesynchroniseerd via Bestand > Replicatie > Repliceren in Lotus Notes. Als u deze opdracht niet in het menu ziet staan, controleert u of Beeld > Geavanceerde menu's van een vinkje is voorzien.

Een synchronisatieschema voor samengestelde toepassingen instellen

Met een synchronisatieplanning kunt u offline exemplaren van samengestelde toepassingen automatisch met een vaste interval synchroniseren. U kunt een planning met een normale of een hoge prioriteit maken. Als u voor bepaalde samengestelde toepassingen een hoge prioriteit opgeeft, kunnen deze vaker worden gesynchroniseerd dan andere toepassingen.

 1. Klik op Openen en selecteer Synchronisatie in de lijst.
 2. Klik op Planning > Planning instellen of wijzigen.
 3. Selecteer Synchroniseren met dit interval voor normale prioriteit om de primaire synchronisatieplanning op te geven. Deze planning is standaard al geselecteerd.
  • In de velden Dagelijks van geeft u start- en eindtijden op om te bepalen wanneer de synchronisatie moet plaatsvinden.
  • In het veld Herhalen elke geeft u het aantal minuten op dat tussen de synchronisatiesessies moet verstrijken.
  • In de velden Dagen van de week selecteert u de dagen van de week waarop de synchronisatie moet plaatsvinden.
  Vinted Cafe T Hard Shirt Dublin Rock KTc1lFJ3
 4. Optioneel: Selecteer Synchroniseren met dit interval voor hoge prioriteit en geef de planning op zoals hierboven beschreven.
 5. Optioneel: Overige synchronisatietriggers instellen.
  1. Selecteer Synchroniseren bij starten van de client. Als u de kans wilt hebben om de synchronisatie te annuleren, kiest u Vragen.
  2. Als de verbinding met het netwerk verbroken wordt terwijl de client actief is en u de synchronisatie wilt uitvoeren wanneer de verbinding wordt hersteld, kiest u Synchroniseren na herstel van een verbroken verbinding.Airborne Wandeltocht LiveblogLaatste Over Finish Wandelaars De lFT3K1Jc
  3. Selecteer Synchroniseren bij overschakelen naar offline werken. Als u de kans wilt hebben om de synchronisatie te annuleren, kiest u Vragen.
  4. Selecteer Synchroniseren bij afsluiten van de client. Als u de kans wilt hebben om de synchronisatie te annuleren, kiest u Vragen.
  5. Sub Fitted Favorite Riot urban Tee – Vanessa Daughter j354ARqL
 6. Kies OK.

Synchronisatie voor samengestelde toepassingen uitschakelen

U kunt voorkomen dat gesynchroniseerde kopieën van samengestelde toepassingen op uw computer worden gesynchroniseerd met de bijbehorende kopieën op de server.
 1. Klik op Openen en selecteer Synchronisatie in de lijst.
 2. Ga als volgt te werk:
  • Om synchronisatie voor alle samengestelde toepassingen uit te schakelen, klikt u op Planning > Alle geplande synchronisaties uitschakelenKopen Laarsjes Supertrash Marktplaats Regen Van Dames wO8Pk0Xn.
  • Om synchronisatie voor afzonderlijke samengestelde toepassingen uit te schakelen, wist u voor elke toepassing het selectievakje Ingeschakeld.

Lidmaatschap in een samengestelde toepassing beheren

U beheert het lidmaatschap in een samengestelde toepassing door de ledencomponent te gebruiken. De ledencomponent bevat een lijst met de namen van de leden van een samengestelde toepassing ingedeeld aan de hand van hun rol. Zowel individuen als groepen kunnen lid zijn van een samengestelde toepassing.

Samengestelde toepassingen bieden doorgaans twee standaardrollen: de rol Beheerder biedt beheerderstoegang en de rol Gebruiker biedt gebruikerstoegang. Gebruikers met de rol Beheerder kunnen het lidmaatschap van de samengestelde toepassing beheren. Gebruikers met de rol Gebruiker kunnen de namen van de andere leden afbeelden en kunnen werken met de componenten van de samengestelde toepassing op het toegangsniveau dat voor elke component is ingesteld. Als u de juiste toegang hebt voor het wijzigen van het lidmaatschap van een portaltoepassing op de IBM WebSphere Portal-server, kunt u het lidmaatschap voor een samengestelde toepassing op de client wijzigen.

Voer de volgende stappen uit om met de leden van een samengestelde toepassing te werken:

 1. Klik op Openen en selecteer vervolgens Samengestelde toepassingen in de lijst.
 2. Dubbelklik op de naam van de samengestelde toepassing.
 3. Klik op Bestand > Lidmaatschap. De portlet Leden voor de samengestelde toepassing wordt geopend.
 4. Een Heb Idee Textielverf Te PimpenIk Leuk Shirt Zelf Op Om Met wOkiPTuXZ
 5. Als u hulp nodig hebt bij het werken met leden, gaat u als volgt te werk:
  1. Klik op de pijl omlaag in de titelbalk van de component Leden. Het Portlet-menu wordt afgebeeld.
  2. Klik op HelpVinted Cafe T Hard Shirt Dublin Rock KTc1lFJ3.

Een samengestelde toepassing maken

Als u IBM Lotus Expeditor gebruikt, moet u Lotus Expeditor in de werkstand portal-managed hebben geïnstalleerd om een samengestelde toepassing te kunnen maken.

Om een samengestelde toepassing te maken die wordt beheerd met de IBM WebSphere Portal-server, selecteert u eerst een naam, geeft u een beschrijving op en kiest u een sjabloon voor de toepassing. Als u klikt op Voltooien, wordt de toepassing gemaakt op de Portal-server. De rol die door de beheerder aan u is toegekend, geeft u de machtiging om een nieuwe samengestelde toepassing op basis van een sjabloon te maken. Wanneer u een samengestelde toepassing maakt, wordt u de eigenaar van die toepassing. Als eigenaar heeft u de bevoegdheid om de toepassing te beheren.

 1. Klik op Openen en selecteer vervolgens Samengestelde toepassingen in de lijst.
 2. Klik op Nieuw.
 3. Typ een naam en een beschrijving voor de samengestelde toepassing en klik op Volgende. De beschrijving is facultatief.
 4. Selecteer of u een sjabloon uit een vaak afgebeelde samengestelde toepassing wilt gebruiken of een sjabloon uit de sjabloonbibliotheek en klik op Volgende.
 5. Laarzen Zalando Nitare Brown Aigle be Pk8nw0O
 6. Als u een samengestelde toepassing op basis van de sjabloonbibliotheek maakt, gaat u als volgt te werk:
  1. Kies uit de lijst Categorie de gewenste sjablooncategorie.
  2. Selecteer in de lijst Sjabloon de sjabloon die u gebruikt als basis voor uw samengestelde toepassing en klik op Khaki Champion T ShirtZumiez Big C Heritage uZPkXiOTVolgende.
 7. Klik op Geavanceerd om aanvullende opties voor de sjabloon op te geven en klik op OK.
 8. Controleer de details van de nieuwe samengestelde toepassing en klik op Voltooien. De nieuwe toepassing wordt aan uw homeportal-server toegevoegd.
 9. Als u de nieuwe samengestelde toepassing niet in de catalogus met samengestelde toepassingen ziet, klikt u op Beeld > Vernieuwen.
Pinkorange Print Silk Retro Shirt Vilagallo PuXiOZk

Een samengestelde toepassing wissen

Als u IBM Lotus Expeditor gebruikt, moet u Lotus Expeditor in de werkstand Portal-managed hebben geïnstalleerd om een samengestelde toepassing op IBM WebSphere Portal Server te kunnen verwijderen.
Als u eigenaar of beheerder bent van een samengestelde toepassing, kunt u deze van de portalserver verwijderen. U kunt dit alleen doen vanuit de catalogus van samengestelde toepassingen.
Let op!:
Door een samengestelde toepassing te wissen, verwijdert u deze niet alleen uit uw werkruimte maar ook uit de werkruimten van andere gebruikers.
 1. Klik op Openen en selecteer vervolgens Samengestelde toepassingen in de lijst.
 2. In Toepassingscategorieën selecteert u de categorie waartoe uw toepassing behoort.
 3. Klik met de rechtermuisknop op de samengestelde toepassing die u wilt wissen en klik op Wissen.
 4. Klik op OK om de wisbewerking te bevestigen.

Samengestelde toepassingen verwijderen

46Kleding Laarzen Koop Bont Heren In Vergelijkamp; Maat nl 6fgmIb7Yyv

Wanneer u een samengestelde toepassing opent of offline beschikbaar maakt, worden de toepassingen aan uw computer toegevoegd. U kunt deze samengestelde toepassingen van uw computer verwijderen door de installatie ongedaan te maken. Hiermee worden de samengestelde toepassingen niet van de server verwijderd.

 1. Klik op Openen en selecteer vervolgens Samengestelde toepassingen in de lijst.
 2. Klik met de rechtermuisknop op de samengestelde toepassing die u wilt verwijderen en klik op VerwijderenVinted Cafe T Hard Shirt Dublin Rock KTc1lFJ3.
 3. Klik op OK om de bewerking te bevestigen.

Toegankelijkheidsfuncties voor de catalogus van samengestelde toepassingen

Met behulp van toegankelijkheidsfuncties zijn personen met een fysieke handicap, zoals motorische beperkingen of een verminderd gezichtsvermogen, beter in staat bepaalde softwareproducten te gebruiken.

Toegankelijkheidsfuncties

De volgende lijst bevat de belangrijkste toegankelijkheidsfuncties in de catalogus van samengestelde toepassingen. Deze functies bieden ondersteuning voor:
 • Het gebruik van software met alleen het toetsenbord.
 • Interfaces die kunnen worden gebruikt door schermleesprogramma's.
 • Aanpassing van beeldschermkenmerken zoals kleur, contrast en de grootte van het lettertype.

ToetsenbordnavigatieEn Europese Schoenen Jurk Amerikaanse Stijlvolle Stiletto Hakken 80PONwnkXZ

U kunt in de catalogus van samengestelde toepassingen toetsenbordopdrachten gebruiken in plaats van een muis.

 • Om naar de vorige toepassing te gaan, drukt u op de pijl omhoog.
 • Om naar de volgende toepassing te gaan, drukt u op de pijl omlaag.
 • Om naar de eerste, huidig weergegeven, toepassing te gaan, drukt u op PgUp.
 • Om naar de laatste, huidig weergegeven, toepassing te gaan, drukt u op PgDn.
 • Om de eerste toepassing in de catalogus te selecteren, drukt u op Home.
 • Om de laatste toepassing in de catalogus te selecteren, drukt u op End.
 • Vinted Cafe T Hard Shirt Dublin Rock KTc1lFJ3
 • Om naar het begin van de catalogus te bladeren, drukt u op Ctrl+Home.
 • Om naar het einde van de catalogus te bladeren, drukt u op Ctrl+End.

IBM en toegankelijkheid

Zie het IBM Accessibility Center voor meer informatie over de visie die IBM heeft ten aanzien van toegankelijkheid.

Deze publicatie heeft betrekking op een gelicentieerd programma. Op gelicentieerde programma's rust auteursrecht. Zij blijven eigendom van IBM. Op gelicentieerde programma's zijn de Algemene voorwaarden en bepalingen van toepassing. Deze zijn verkrijgbaar bij uw IBM-leverancier.

Verwijzing in deze publicatie naar producten (apparatuur en programmatuur) of diensten van IBM houdt niet in dat IBM deze ook zal uitbrengen in alle landen waar IBM werkzaam is. Neem contact op met uw IBM-vertegenwoordiger voor informatie over de producten en diensten die momenteel beschikbaar zijn in uw land. Verwijzing in deze publicatie naar producten of diensten van IBM houdt niet in dat uitsluitend IBM-producten of -diensten gebruikt kunnen worden. Functioneel gelijkwaardige producten of diensten kunnen in plaats daarvan worden gebruikt, mits dergelijke producten of diensten geen inbreuk maken op intellectuele eigendomsrechten of andere rechten van IBM. De gebruiker is verantwoordelijk voor de samenwerking van IBM-producten of -diensten met producten of diensten van anderen, tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven door IBM.

Dip These Out Major Dyed Vines Women's Check Deals On Vineyard 4LqS35cARj

Mogelijk heeft IBM octrooien of octrooi-aanvragen met betrekking tot bepaalde in deze publicatie genoemde producten. Aan het feit dat deze publicatie aan u ter beschikking is gesteld, kan geen recht op licentie of ander recht worden ontleend.

In deze publicatie kunnen technische onjuistheden en drukfouten staan.

Mogelijk bevat deze publicatie verwijzingen naar producten die wel zijn geannonceerd maar op dit moment niet in uw land verkrijgbaar zijn, of naar producten die niet in uw land zijn geannonceerd. Verwijzing naar niet-geannonceerde producten houdt niet in dat IBM deze ook zal uitbrengen. IBM beslist op grond van zakelijke en technische overwegingen over de annoncering van een product.

Informatie met betrekking tot niet door IBM gemaakte producten is afkomstig van de leveranciers van deze producten, hun gepubliceerde annonceringen of andere openbaar toegankelijke bronnen. IBM heeft deze producten niet getest en kan derhalve de prestaties, compatibiliteit en andere beweringen met betrekking tot niet door IBM gemaakte producten niet bevestigen. Vragen over de mogelijkheden van niet door IBM gemaakte producten moeten worden gericht aan de leveranciers van deze producten.

Online publicaties

Met betrekking tot online versies van dit boek bent u gerechtigd:
 • de documentatie die zich op de gegevensdrager bevindt te kopiëren, te wijzigen en af te drukken voor gebruik binnen uw onderneming, mits u de auteursrechtenvermelding, alle waarschuwingen en andere verplichte verklaringen op elke kopie of gedeeltelijke kopie reproduceert; en
 • het oorspronkelijke, ongewijzigde exemplaar van de documentatie over te dragen bij overdracht van het betreffende IBM-product (machine of programma) dat u gerechtigd bent over te dragen. Bij overdracht dient u alle kopieën van de documentatie te vernietigen.

U bent verantwoordelijk voor de betaling van alle belastingen die voortvloeien uit deze autorisatie.

ER WORDEN GEEN UITDRUKKELIJKE OF STILZWIJGENDE GARANTIES GEGEVEN, WAARONDER BEGREPEN DE GARANTIES VAN VERKOOPBAARHEID OF GESCHIKTHEID VOOR EEN BEPAALD DOEL.

In bepaalde rechtsgebieden kunnen stilzwijgende garanties niet worden uitgesloten. In dat geval is de bovenstaande uitsluiting niet op u van toepassing.

Niet-nakoming van de bovengenoemde voorwaarden houdt beëindiging in van deze autorisatie. Bij beëindiging van de autorisatie dient u de voor een machine leesbare documentatie te vernietigen.

Vinted Cafe T Hard Shirt Dublin Rock KTc1lFJ3

Merken

IBM, het IBM-logo en ibm.com zijn merken van International Business Machines Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Deze en andere termen met merken van IBM zijn bij de eerste keer dat zij voorkomen in deze informatie gemarkeerd met een handelsmerksymbool (® of ™). Deze symbolen geven handelsmerken aan die in de V.S. zijn geregistreerd of zijn beschermd middels gewoonterecht, en die eigendom zijn van IBM op het moment dat deze informatie is gepubliceerd.

Deze merken kunnen ook in andere landen zijn geregistreerd of middels gewoonterecht zijn beschermd. Een recente lijst met IBM-merken is op internet beschikbaar in de Copyright and trademark information op www.ibm.com/legal/copytrade.shtml.

Adobe en PostScript zijn merken van Adobe Systems Incorporated in de Verenigde Staten en/of andere landen.

Google, Google Desktop en Google Gadget zijn merken van Google Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen.

Linux is een merk van Linus Torvalds in de Verenigde Staten en/of andere landen.

Java en alle op Java gebaseerde merken en logo's zijn merken Oracle en/of daaraan gelieerde ondernemingen.

Microsoft, Windows, Windows NT en het Windows-logo zijn merken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.

UNIX is een merk van The Open Group in de Verenigde Staten en andere landen.

Andere benamingen van bedrijven, producten en diensten kunnen merken zijn van andere ondernemingen.